Argan Yağının Faydaları

argan yağının faydalarıFas’ın sıvı altını olarak bilinen,yalnızca Fas’ın güneybatısında yetişen Argania spinosa ağacından elde edilen argan yağı, içerdiği E vitamini, ferulik asit ve diğer güçlü antioksidanlarla kozmetikçilerin gözdesi.

İçerdiği E vitamini, felurik asit ve güçlü antioksidanlarla gençlik iksiri olarak tanımlanan argan aktarlardan yağ olarak temin edilebiliyor. Kullanılır kullanılmaz nemlendirici özelliği ile kuru ciltlerde belirgin değişimler yaratan argan yağının yağlı ciltleri de dengelediği bilinen faydalar arasında. Kozmetik üretiminde de gözde maddeler arasında yer alan argan, ciltteki sebum üretimini de ciddi bir oranda düşürüyor.

Argan ağacı sadece Fas’ta yetişir ve argan yağı da oldukça pahalı bir yağ. Bunda üretiminin zahmetli olmasının da etkisi büyüktür. Tüylü ve büyük dikenleri olan ağaçta yetişen meyveler, ağacın tepesine çıkan keçiler tarafından yenmektedir. Keçiler yere inip ağacın gölgesinde dolaşırken dışkılarını yapmakta ve bölgenin kadınları keçi pislikleri arasında argan çekirdeklerini arayıp bulmaktadırlar. Bu çekirdeklerin zarı soyulup kavrulmakta, hamur haline getirilen çekirdeğin  yağı çıkarılmaktadır. Üretim ortalama iki gün sürmektedir.

Argan Yağının  Faydaları

  • Cilt yaralarının ve kırışıklıkların tedavisinde kullanılır.
  • Kuru ciltleri nemlendirmede ve yağlı ciltleri yağ dengesini sağlamak için kullanılır.
  • İlaç sektöründe kullanılır.
  • Afrodizyak olarak kullanılır.
  • Yemeklik olarak kullanılacak türü de mevcuttur.

Argan Yağının Faydaları” üzerine 3 düşünce

  1. Argan yağının keçi pisliğinin içinden çıkan çekirdeklerden üretildiğini duyduktan sonra nasıl yüzüme gözüme sürerim ki? Çok iğrenç geldi bana..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>