Sinop Mantısı Tarifi

Sinop mantısı tarifini aşağıda bulabilirsiniz:sinop mantısı, sinop mantısı tarifi, sinop mantısı nasıl yapılır, mantı, mantı tarifi

Malzemeler

  • 250gr kıyma,
  • 2 adet orta boy kuru soğan,
  • 1 kase çekilmiş ceviz,
  • 1 kase keş,
  • 1kg un,
  • 2 adet yumurta,
  • tuz,
  • su.

Üzerine gezdirmek için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

2 adet soğan küçük küçük doğranır. 250 gr kıymaya 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve doğranan soğanlar ilave edilir ve yoğrulur. 1kg un, 1 çay kaşığı tuz ve azar azar eklenen su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur 4 ayrı bezeye ayrılır. Bezeler unlanarak açılır. Elde edilen büyük hamur, hamur ruletiyle büyük kareler şeklinde kesilir. Kare hamurlara kıymalı harç yerleştirilir ve üçgen kapatılır. Üçgen kapatılan hamurun yandaki kulakları altta birleştirilir, harç üste çıkarılır ve mantı kayık şeklinde kapatılır. Kayık şeklindeki mantılar 1 tatlı kaşığı tuzla kaynayan suda haşlanır. Haşlanan mantı servis tepsisine alınır ve üzerine önce çekilen ceviz ardından da keş serpilir. Sinop Mantısı kızdırılan yağı üzerine gezdirilip servis edilir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>